ÉLETRAJZ

 

1969-ben születtem Miskolcon. Gyermekkoromban a televízióban láttam először bűvészeket, akiket természetesen igyekeztem megnézni. Később a városba érkező összes vándorcirkusz előadását megtekintettem, melyek felkeltették érdeklődésemet a titokzatosság, a misztikum iránt. Mint minden kezdő bűvész én is a Rodolfó dobozzal kezdtem, melynek összes mutatványát az osztálytársaimon gyakoroltam. Igyekeztem minden bűvészettel kapcsolatos információt begyűjteni. Nyolcadik osztályos voltam, amikor az országos Ki mit tud? -on elindultam és a televízió középdöntőjéig jutottam mint második helyezett. 1983-ban az Úttörőszövetség a Művelődésért c. kitüntető jelvényt adományozta nekem.

A bűvészetet mindenek fölé helyeztem, ezért sikerült a tanulmányi eredményeimet a kritikus szintre lecsökkenteni. Átlagon felüli kézügyességemnek köszönhetően felvételt nyertem a Szemere Bertalan Szakmunkásképző Intézetbe, ahol autóvillamossági műszerészként végeztem.

 

Ezt követően a szakmámban helyezkedtem el, mindeközben levelező tagozaton leérettségiztem. Iskolás éveimmel párhuzamosan sok meghívásnak tettem eleget, majd pedig következett a katonai behívó.

A rendszerváltást és a leszerelést követően egy teljesen új világba csöppentem. Innentől kezdve hivatásos bűvészként dolgozom. Indultam még az 1988-as és 1993-as Ki mit tud? -okon is, ahol a budapesti előválogatóig illetve a TV elődöntőig jutottam. Így a magyarországi bűvészek között a legtöbb Ki mit tud? -on indult bűvész vagyok.
Az 1996-os Ki mit tud? -ra is neveztem, de a megyei döntőn a szakmai zsűri nem jelent meg, és így nem léphettem tovább. 1993-ban részt vettem a Karlovy Vary-ban megrendezett Nemzetközi Bűvészfesztiválon, ahol általános színpadi bűvész kategóriában negyedik helyezett lettem.

Művésznevem: Sinva, amit a szülővárosom iránti tisztelet jeléül választottam.

Legnagyobb mutatványom (mindezidáig pénz hiányában nem valósulhatott meg), az Avasi kilátó eltüntetése 1996-ban a Világkiállításra készülve és 2004-ben a "Vendégül látjuk Borsodban" turisztikai kampány keretében sem talált szponzorokra.

Az évek folyamán más televíziós műsorokban is szerepeltem és ezeknek köszönhetően is több európai országba hívtak vendégszerepelni, rövidebb-hosszabb időre.

Sok tapasztalattal és széles eszköztárral rendelkezve igyekszem műsoraimmal az emberek arcára mosolyt csalni. A mai napig rá tudok csodálkozni egy-egy új bűvészmutatványra, és amíg ezt az ámulatot az emberekből is ki tudom váltani, addig érdemes csinálni...

 

Mottóim:

"Céltalan hajósnak nem kedvez a szél" (Montaigne)

"Minden nap elveszett nap amelyiken nem nevetsz" (Chaplin)

 

Készítette a Sound Master Bt - Copyright - E-mail: k.bauer@chello.hu