BŰVÉSZISKOLA

GONDOLJ EGY SZÁMOT!

A bűvész megkér egy nézőt, hogy gondoljon egy számot.
Ezt szorozza meg nyolccal, majd ossza el néggyel.
Most szorozza meg hattal és ossza el hárommal.
Az eredményt ossza el a gondolt számmal és adja hozzá a gondolt számot.
Most pedig mondja meg a végeredményt. A bűvész máris rávágja az előre gondolt számot.

Titok: Úgy tudjuk meg a gondolt számot, hogy a végeredményből levonunk négyet.

Példa: Ha a gondolt szám 7. 7X8=56, 56:4=14, 14X6=84, 84:3=28, 28:7=4, 4+7=11, 11-4=7.

GONDOLJ KÉT SZÁMOT!

A bűvész megkér egy nézőt, hogy gondoljon két számot.
Majd megkéri, hogy mondja meg a két szám összegét és különbségét.
A bűvész némi töprengés után közli az előre gondolt számokat.

Titok: A két számot összeadjuk és a felét vesszük, - így megkapjuk az egyik gondolt számot. A két szám különbségének a felét vesszük, - így a másik gondolt számot is megtudjuk.

Példa: Ha 13 és 25 a két gondolt szám, akkor felkérésünkre bemondják a (13+25=) 38-at és (25-13=) 12-t. Mi így számolunk: 38+12=50, 50-nek a fele 25. 38-12=26, 26-nak a fele 13. Ennél a trükknél a néző gondolhat bármekkora számra, úgy mint az előzőekben is, a mutatvány mindig sikerülni fog.

"NEVEZD MEG!"

A bűvész három kártyát felmutat és megkéri az egyik nézőt, hogy az egyiket ezek közül jegyezze meg. Ezután a mágus zsebre teszi a három lapot.

Amíg a néző a maga lapjára gondol, a bűvész kivesz két lapot a zsebéből és leteszi az asztalra.

Egy lappal a zsebében a bűvész megkérdezi a nézőt, hogy melyik lapot választotta. És íme - előhúzza a megmaradt lapot, amely a néző által választott lap.

Magyarázat: A trükk előtt két lap kerül a bűvész zsebébe. Amikor megmutatja a három választható lapot, megjegyzi a sorrendjüket, úgy teszi zsebre őket. Az előre zsebre tett lapokat teszi ki a zsebéből a mágus, és amikor a néző megmondja, hogy melyik lapot választotta, azt húzza elő a három közül.

AZ ELTŰNÉS

Egy érmét vagy papírpénzt egy zsebkendőbe csomagolunk. A kendőt szétbontjuk és íme, a pénz eltűnt!

Titok: Egy gumírozott zsinór egyik végére egy csipeszt teszünk, a másik végét pedig végigvezetjük a kabátujjban és belül a zakóhoz erősítjük.

A csipesz a mágus tenyerében van, a másik kezében tartja a kendőt. A mágus a csipeszt a pénzre teszi, miközben úgy tesz, mintha a kendőbe burkolná azt. Amikor elengedi a pénzt, a zsinór a kabátujjába rántja a csipesszel megfogott tárgyat.

Ekkor a kendőt már nyugodtan a közönség felé dobhatja, az illúzió tökéletes.

A MEGIGÉZETT ESERNYŐ

A bűvész a nézőktől kölcsönkér egy esernyőt. Leül egy székre, térdei közé állítja azt és az esernyő "táncol" anélkül, hogy hozzáérne bárki is.

Titok: A bűvész egy fekete szállal összeköti a nadrágját a térdeinél a belső oldalon. A cérna engedi, hogy járni tudjon a bűvész és megfelelő távolságból láthatatlan.

A trükköt ülve kell bemutatni. Az ernyőt a térdei közé veszi a bűvész, illetve a cérnán belülre helyezi. Ha a két térdét közelíti, a cérna veszít feszességéből, az ernyő le tud dűlni. Ha a térdeivel megfeszíti a cérnát, az ernyő feláll.

A MÁGNESES UJJ

Egy kis papírcső (melyet úgy készíthetünk, hogy egy papírdarabot ceruza köré tekerünk) fekszik az asztalon.

Az előadó egyik kezének mutatóujját megdörzsöli, hogy delejezést hozzon létre, és ezt az ujját a papírhenger előtt húzza. A papír követni fogja az ujját.

Titok: A lélegzet teszi: Az ujjal végzett mozdulat vezeti félre a közönséget. A mágus finoman a papír mögé fúj, így mozdítja meg. A mutatvány cigarettával is bemutatható.

VIDEÓK

 

 

 

 

 


További leleplezések: a buveszettortenet.lap.hu oldalon találhatóak

Készítette a Sound Master Bt - Copyright - E-mail: k.bauer@chello.hu